Exhibitions

Invitations and reviews

A collection of the invitations to shows and exhibitions in which Jeffrey participated.  From 1975 when he sold pebbles with complete drawings on the art market of Spaarndam to exhibitions that are being held today and in the future.

Furthermore  you can also find some reviews of his work.

world of jeffrey at the end of his life - exhibition 2015 Haarlem
world of jeffrey at the end of his life – exhibition 2015 Haarlem

Exhibition 31-10-2015 – 15-11-2015 text invitation

Ieder mens is een vat vol tegenstrijdigheden maar voor Zylstra gold dat in het bijzonder. Onbeschrijfelijk creatief versus onbegrijpelijk destructief, de onschuld van Bambi versus de aantrekkingskracht van diabolische verdorvenheid, behaagzuchtige esthetiek versus authentieke lelijkheid, zwaarmoedigheid versus humoristische lichtheid. Zo moeilijk was het om dat in één beeld te vangen dat hij zich per definitie tekort voelde schieten en altijd twijfelde aan zijn kunstenaarschap.

Zijn destructieve levensstijl eiste zijn tol. De laatste jaren regeerde hij zijn universum vooral vanuit zijn gele stoeltje hoog bovenin het voormalige politiebureau in de Smedenstraat, telefoon, wijn en rookwaar binnen handbereik.

Dat had treurig kunnen zijn, maar de neiging en de noodzaak om vorm te blijven geven was onstuitbaar. Hij verzon dingen die hij vanuit zijn stoel kon maken, van papier en stokjes een menagerie aan dieren en vogels. Hij dacht na over een project waarbij talloze lege wijndozen zouden transformeren in een kudde koeien die dwars op de muur aan het grazen waren. Daar in die atelierkamer kwam alles samen, een amalgaam van materialen, verzamelingen en werk, waar hij tot op het laatst mee speelde en rangschikte, zodat er steeds weer nieuwe gekke maar ook complexe verbanden zichtbaar werden.